Aromatiske Karameller - Ingrediens Karamell, Blond Karamell, Rik Karamell
Aromatiske karamellet brukes for å tilføre en karamellsmak til en sluttapplikasjon. Avhengig av deres tilberedning og de brukte sukkerne, kan de gi forskjellige smaker: søt, bitter, sur, osv...
De er mye brukt i næringsmiddelindustrien for å gi en god karamellsmak til det ferdige produktet og for å tilføre en viss rundhet.
Aromatisk karamell deles inn i 3 kategorier:
- blond karamell, med honningaktig preg, godteri, det er en karamell som er lite karamellisert
- tradisjonell karamell, standard karamellsmak som man lett tenker på, ofte brukt som topping og saus
- kraftig karamell, med en veldig uttalt smak, brukt i blandinger i småkaker eller meieriprodukter for å oppnå en god karamellsmak.
HOVEDAPPLIKASJONER:
- Melkedesserter
- Plantebaserte desserter
- Iskrem
- Småkaker
- Kaker
- Sauser
- Topping
- Konfekt